Uued ja traditsioonilised meediaallikad.

 Uue meedia mõju traditsioonilise

Kuidas mõjutab ajakirjanduse kvaliteedistandardeid muutuv meediakeskkond, kus veebimeedia ja sotsiaalmedia mängivad üha suuremat rolli? Traditsiooniline meedia jälgib innukalt uut meediat veebis esile kerkimas. Samas viitavad esimesed, eksperdid, võtavad kasutusele viimase võtted ja kurdavad ajakirjandusstandardite languse üle.

Sotsiaalmedia on tänapäeval kõige läbipaistvam, kaasahaaravam ja avalike suhete interaktiivne vorm. See ühendab endas reaalajas sisulise sisu ja autentse vastastikuse suhtluse ilu. Inimesed võivad saada uut teavet nii kiresti, kui on võimalik. 

Noored on teabe suhtes tundlikumad postitati sotsiaalmeediasse, nende mõju neile kaks korda suurem kui mõju vanematele inimestele. Näiteks, Facebook teatab, et sellel on nüüd vähemalt 500 miljonit kasutajat ning 50% nendest logitakse tegelikult sisse iga päev. See tähendab, et noortel on omaks sotsiaalmeediat rohkem.

Minu jaoks sotsiaalmedia suurim mõju traditsioonilisele meediale on see, et nüüd tunnevad kõik, et neil on hääl. Sotsiaalmeedia pakub avaliku foorumi kõigile, kellel on oma arvamus. Kuigi see on loonud valdavalt küllastunud sotsiaalse õhkkonna, on see toonud kaasa ka tõelisi häälte ja mõjutate laine sotsiaalsetes valdkondades.

Peamine probleem on see, et mitte kõik uudised pärinevad sotsiaalmeedia ametlikust allikast. Nii leiate netist palju võltsitud teavet, mis võib anda vale ettekujutuse. Tegelikult, internetis on endiselt üsna palju inimesi, kellele internet ja arvutid lihtsalt ei meeldi. Põhjus on selles, et täiskasvanud põlvkond ei mõista, kuidas see toimib. Nad ütlevad, et see hävitab kultuuri.

Allikad:
1) https://iws.gov.pl/the-impact-of-digital-media-on-traditional-media/
2) https://www.shiftcomm.com/insights/social-media-changed-traditional-media/

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Teistmoodi IT

Milline omadus võiks kõige enam eristada "proffi" sama eriala "käsitöölisest"?

Kaks tuntud IT-juhti