Kaks tuntud IT-juhti

 Linus Benedict Torvalds


Soome tarkvarainsener. Ta on Linuxi operatsioonisüsteemi tuuma, mis on vaba tarkvara hulgas üks populaarsemaid opsüsteeme, tegelik autor. Ta töötab endiselt Linuxiga projekti koordinaatorina. Linus Torvalds sündis Helsingis 28. detsembril 1969 ajakirjanike Anna ja Nils Torvaldsi peres. Koolis oli Linuxi autor nohik. Ta oli rohkem kui korra vastuvõtlik eakaaslaste kiusamisele mitte ainult oma iseloomu ja hobide, vaid ka isa poliitiliste vaadete tõttu. Linuse isa oli tulihingeline kommunist ja veetis isegi aasta Moskvas. Talle meeldisid täppisteadused ja ta ei huvitanud humanitaaraineid. 11aastaselt omandas Linus Commodore VIC-20 ja tundis huvi Basicu programmeerimise vastu. 17-aastaselt ostis Linus Torvalds kogunenud raha eest Sinclair QL-i hinnaga 2000 dollarit. 1988. aastal astus Torvalds Helsingi ülikooli, mille lõpetas 1996. aastal küberneetika magistrikraadiga. Torvalds elab nüüd koos naise ja lastega USAs Oregoni osariigis Portlandis. Alates 1997. aastast töötas ta ettevõttes Transmeta Corp, misjärel lahkus Open Source Development Labsi.

John Carmack


Programmeerija, ärimees, insener, Quake'i ja Doomi looja John Carmack sündis Ameerikas. Tema vanemad Stan ja Inga mõistsid juba lapsepõlves, et laps kasvab andekana, sest Johni esimesed sõnad olid täisväärtuslikud fraasid ja koolis õppis ta suurepäraselt.
14-aastaselt viidi John üle Notre Dame'i katoliku kooli. Seal tekkis tal huvi arvutitehnoloogia vastu ühel päeval sattus ta teiste kuttide seltsis ebasobival ajal õppeasutusse. Selle eest sai kutt aasta pikkuse vangistuse raskete laste kodus. Kuid tulevane programmeerija arendas oma püüdlusi hiljem Missouri ülikoolis, kus ta alustas oma arvutikarjääri. John sai oma esimese töökogemuse Apple'iga töötades, kuid see ei toonud rahalist ega vaimset edu. Seetõttu hakkas ta oma vanemate eeskujul kodeerimise vastu huvi tundma ja hakkas iseõppijaks. Sellest ajast peale kohtus mees John Romeroga graafika programmeerija Adrian Carmacki ja Tom Halliga. Koos said nad töökoha Softdiskis, kus lõid arkaadmänge.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Teistmoodi IT

Milline omadus võiks kõige enam eristada "proffi" sama eriala "käsitöölisest"?