Kolm põnevat IT-lahendust

 MP3 Players (1997)

   


MP3 Player
on kaasaskantav elektroonikaseade, mis võib salvestada ja ka esitada digitaalset meediat. Inimesed kasutavad player'i helifailide kuulamiseks. Need mängijad võimaldavad kasutajatele laadida muusikat näiteks ja vabalt nende vahel vahetada. Kasutatakse sisemisi või vahetatavaid patareisid ja kõrvaklappe ning neid saab ühendada auto kui ka koduseadmetega traadita ühenduse, nagu Bluetooth'i kaudu. Minu jaoks on see lihtsalt hea aja tapja. 
1997. aastal oli loodi esimene MP3 mängija MPMan F10 Lõuna-Koreas. Maailma esimene kõvaketta autoheliga MP3-mängija ilmus ka 1997. aastal ja kandis nime MP32Go Player. See koosnes 3GB IBMi 2,5-tollisest kõvakettast, mis paigutati pagasiruumi paigaldatud korpuses ja oli ühendatud autoraadiosüsteemiga.


Facebook (2004)

See on kõige suurim sotsiaalne meedia maailmas. Oli loodi 4 veebruaril 2004 Mark Zuckerbergi ja tema toakaaslaste poolt Harvardi ülikoolis õppides. Tegelikult ei olnud see esimene loodud sotsiaalmeedia, kuid siiski on sellest saanud maailma populaarseim teabeallikas. Enamasti inimesed kasutavad Facebook'i vestlemiseks. 
Algselt oli saidil lihtne eesmärk: aidata sõpradele ja vestelda, aga see ettevõte aeglaselt oma äri üles ehitanud, et hõlmata mitmesuguseid teenuseid. 
Facebook võimaldab luua oma profiili foto ja enda kohta käiva teabega, kutsuda sõpru, vahetada nendega sõnumeid, muuta oma olekut, jätta sõnumeid kellegi ja enda seintele, laadida fotosid ja videod ning luua oma huvirühmi. Tänapäeval sa võid isegi mänge mängida, kasutades Facebook'i. Facebook pakub inimstele palju võimalusi, et arendada ennast või aega tappa. 

Isesõitvad autod (2012)


On sõiduk, mis on varustatud automaatse juhtimissüsteemiga, mis suudab liikuda ilma inimese sekkumiseta. Võivad iseseisvalt sõita tänu spetsiaalsele tarkvarale ja anduritele. Annurid koguvad infot keskkona kohta ja tarkvara teeb kõigi autosüsteemide tööd nagu rooli keeramine. Tänapäeval on juba meie maailmas autod, mis oskavad liikuda iseseisvalt. Näiteks Elon Musk'i Tesla autod. Arvan, et tulevikus nad saavad asendada ühistranspordi. See võib muuta meie tuleviku lihtsamaks.


Kasutatud pildid ja allikad: 

1) https://www.businessinsider.com/most-important-inventions-of-last-30-years-internet-iphone-netflix-facebook-google-2019-5#mp3-players-1997-12

2) https://www.encyclopedia.com/manufacturing/encyclopedias-almanacs-transcripts-and-maps/mp3-players

3) https://en.wikipedia.org/wiki/Portable_media_player

4) https://et.wikipedia.org/wiki/Facebook

5) https://www.britannica.com/topic/Facebook

6) https://en.wikipedia.org/wiki/Self-driving_car

7) https://www.vox.com/future-perfect/2020/2/14/21063487/self-driving-cars-autonomous-vehicles-waymo-cruise-uber



Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Teistmoodi IT

Milline omadus võiks kõige enam eristada "proffi" sama eriala "käsitöölisest"?

Kaks tuntud IT-juhti